Olga Saxin

Biografi

Olga Saxin

Något om mig själv:

Jag har alltid haft en för kärlek till naturen, och fastän jag lämnade de sköna skotska vyerna som jag är född och uppvuxen med, så blev jag belönad med andra från det vackra svenska landskapet. Jag försöker fånga det egenartade också i den svenska naturen, och älskar att bara sitta ute på en äng och måla, nästan i alla väder.

Konsten är en viktig del av mitt liv! Jag h ar sex års utbildning från konst – och lärarhögskola. Jag erhöll min examen, Diploma in Art 1979 och Post – diploma in Art efter fem års heltidsstudier vid Duncan of Jordanstone College of Art i Dundee, Skottland, samt därefter lärarutbildning. Jag har undervisat många år som bildlärare.

Inspiration tar jag ifrån konstnärer som Shishkin och Levitan, Turner och Cotman, Edvard Munch och Richard Bergh vilka har påverkat mig djupt!

Mina tavlor är en kombination av minnen från den dimmiga atmosfären, typiskt för Sverige och Skottland, och doften av ett landskap med dramatisk himmel som en bakgrund till fåglar, djur och människor för att skapa en lockande komposition!

Sist, men inte minst, min kärlek för att använda väldigt starka färgkombinationer
troligen kommer från mina Ukrainska gener (mina föräldrar var tvungna att fly från Ukraina under andra världskriget), därför att heter jag Olga, efter min mormor!
Genom åren har jag ställt ut både i Skottland och Sverige, med ett flertal utställningar, flera på egen hand. Min konst finns representerad i Tayside-regionen i Skottland, Duncan of Jordanstone College of Arts collection, Marks kommun, Västra Götalandsregionen och i många privata samlingar i Skottland, USA, Kina, Holland, Danmark och Sverige.

OBS! På Konsthantverksrundan 2024 finner ni mig här:

Måleri

Min konst

olga saxin (4)
olga saxin (2)
olga saxin (3)
olga saxin (1)
olga saxin (5)

Olga.Saxin@protonmail.com

Herrgårdskällaren Rydals Herrgård, Boråsvägen 234, 511 70 Rydal