Eija Korhonen

Biografi

Eija Korhonen

Jag, Eija, arbetar i Göteborg, Helsingfors och Fotskäl, där jag har min lilla sommarstuga, mitt i skogens sköna lugn. Jag är doktorand i hälsopsykologi, konstnär och författare, och vid sidan av mitt eget skapande, har jag också alltid arbetat som lärare i såväl teoretiska som praktiska ämnen.

 Under åren 1978-2018 drev jag min egen konstkursverksamhet, Bildskapandets Finesser & Fröjd, i samarbete med en folkhögskola i Göteborg, och just nu arbetar jag som slöjdlärare på Kärraskolan.

Jag är alltså en konstnärlig mångsysslare 😊. Utöver att jag skrivit vetenskapligt, skriver jag och illustrerar barnbilderböcker. Min senaste bok är en genreöverskridande roman med faktainslag och filosofiska diskussioner.

Trots att jag illustrerar mina barnbilderböcker själv, arbetar jag främst med konstmåleri, men jag tycker om olika tekniker. Jag jobbar till exempel gärna med grafik och skulptur, och årligen deltar jag i samlingsutställningar, t.ex. på Galleri Uddenberg. Mina böcker säljs av nätbokhandlarna.

OBS! På Konsthantverksrundan 2023 finner ni mig här:

doktorand, konstnär, författare och lärare

Min konst

eija (1)
eija (3)
eija (5)
eija (4)
eija (8)
eija (6)
eija (9)
eija (2)
eija (7)
eija (10)

bokinformation@gmail.com

Gothenborg