Lise-Lott Norrman

Biografi

Lise-Lott Norrman

Lise-Lott Norrman heter jag och jag är uppvuxen i Sätila, Mark. Jag hade väldigt tidigt kontakt med textilindustrin på orten och sommarjobbade under många år. Jag lärde mig virka vi 7 årsåldern och sydde en hel del. Detta har fortsatt genom åren, har sytt o stickat till barn o vuxna.

2006 gick jag min första kurs i tovning på folkhögskola i Sveg och fortsatte senare med ny kurs i Arvika med tovning av tunna tyger. Jag har gått 2 år helgkurser på Handarbetets vänner i Stockholm och därtill tovat på Skåtöy med May Hvistendal och i Skåne-Tranås med Christina Skovmose och många kortare workshops på Fårfesten i Kil under flera år.

Jag har medverkat vid Kreatov på Gotland och Hemse folkhögskola.

Jag syr med Mariedal designs fina stickade tyger och just nu är jag inriktad på Yllebroderi samt tryck

Under sommaren 2021 gick jag en kurs på Leksands folkhögskola och det har blivit ytterligare några i tryck och broderi samt fritt broderi. Mera är inplanerat!

Jag har varit ordförande i Konsthantverksrundan under ett antal år men kommer 2022 att avstå från rundan.

Mina alster finns på Akleja, Rydals museum och Butik unik i Falkenberg. Och ibland på marknader.

Textil

Mitt hantverk

IMG-1726
Lise-Lott Norrman
IMG-1499
IMG-0744
Lise-Lott Norrman
Lise-Lott Norrman
IMG-4033
IMG-3736
IMG-1507
IMG-3883

liselott.norrman@gmail.com

0736-552181