Olga Saxin

Biografi

Olga Saxin

Jag har alltid haft en förkärlek till naturen, och fastän jag lämnade de sköna skotska vyerna som jag är född och uppvuxen med, så blev jag belönad med andra från det vackra svenska landskapet. Jag försöker fånga det egenartade också i den svenska naturen, och älskar att bara sitta ute på en äng och måla, nästan i alla väder.

Konsten är en viktig del av mitt liv! Jag har sex års utbildning från konst- och lärarhögskola. Jag erhöll min examen, Diploma in Art 1979 och Post-diploma in Art efter fem års heltidsstudier vid Duncan of Jordanstone College of Art i Dundee, Skottland, samt därefter lärarutbildning. Jag har undervisat många år som bildlärare.

Inspiration tar jag ifrån konstnärer som Shishkin och Levitan, Bonnard och Corot, vilka har påverkat mig djupt!

Mina tavlor är en kombination av minnen från den dimmiga atmosfären, typiskt för Skottland, och doften av ett landskap, med fridfulla får, i den svenska högsommarvärmen!

Genom åren har jag ställt ut både i Skottland och Sverige, med ett flertal utställningar, flera på egen hand. Min konst finns representerad i Tayside-regionen i Skottland, Duncan of Jordanstone College of Arts collection, Marks kommun, Västra Götalandsregionen och i många privata samlingar i Skottland, USA, Kina, Holland, Danmark och Sverige.

Jag ställer ut på Dalängsvägen 12, 511 68 Hyssna,

Välkomna!

Måleri

Min konst

olga saxin (4)
olga saxin (2)
olga saxin (3)
olga saxin (1)
olga saxin (5)

Olga.Saxin@protonmail.com

Dalängsvägen 12, 511 68 Hyssna